På tur blandt Thailands stammefolk

Sidste dag i Chiang Mai begyndte med, at vi blev kørt i en time på ladet af en truck op nord for Chiang Mai. 

Her ventede den ultimative turistfælde: bambusflåde rafting. Kors i hytten for en sjov omgang 🙂 Her gik vi lige og troede, at vi var de første vesterlændinge (kaldet Fahrang på disse kanter) så langt fra civilisationen, og så viste det sig sørme, at der løb en motortrafikvej lige ved siden af floden, vi sejlede på. Det fjernede lissom lidt af autenciteten…

På den anden side af floden kunne vi se, hvordan de smukke og majestætiske elefanter blev læsset med lallende turister, der tilsynelandende var enten totalt uvidende eller totalt ligeglade med den smerte, de påførte de stakkels dyr. Cirkus Thailand, når det er allerværst! Den lille fyr her var lykkeligt uvidende om sin fremtidige skæbne. 

Efter en ellers fin halv time på tømmerflåde ned ad floden, hvor oplevelsen klart var bedst, når vi så mod højre, blev vi sat af og kørt videre nordpå. Vi kørte en times tid, og gjorde holdt ved et par landsbyer, hvor Karen og Lisufolket bor. Vores guide var meget vidende, og fortalte de fineste historier og gamle sagn om de mange forskellige, thailandske stammefolk. 

 

Vi kørte videre til Palongstammen, og herfra gik turen til fods gennem marker, skov og semi-jungle. Meget smuk og meditativ oplevelse at gå der – hvor ingen hvide mennesker havde været før…eller….altså…

 

Efter vores “vandring” kørte vi til en lille by, hvor vi spiste frokost. Phad Thai (stegte nudler) blev det til. 

På vej tilbage mod byen blev vi indlagt til turistfælde nr. 2: Orkide & sommerfuglefarmen. Den kræver ingen beskrivelse udover: 

Orkideer, tjek. 

Sommerfugle, tjek. 

Magnum is, tjek. 

Og så gik turen ellers til Chiang Mai Railway Station, hvorfra vi skulle have nattoget til Bangkok. Her sidder vi så nu – i vores 1. Class Sleeper kupeer, og nyder lyden af toget, mens vi ser Thailand fare forbi udenfor. Maden er bestilt hos stewardessen til levering kl 20:00. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *