Lav din egen superflotte DIY rejsegildekrans

Forleden var jeg til rejsegilde på min datters sommerhus. Hun havde spurgt om jeg ville lave en rejsegildekrans, og det ville jeg selvfølgelig gerne 🙂

Jeg vidste at en rejsegildekrans skal have en vis størrelse, sådan ca. som et cykelhjul – fordi den også skal syne af noget, når den kommer 4-5 meter op i luften. Jeg købte derfor en hulahopring og to ruller grøn bindetråd hos Harald Nyborg og to rørskåle (isolering til vvs-rør) hos Jem & Fix.

Ting du skal bruge til en rejsegildekrans

Jeg satte de to rørskåle fast på hulahopringen. Der sidder noget tyndt plastik i revnen på rørskålene. Dette skal tages af i takt med at rørskålene sættes omkring hulahopringen, så kanterne limes sammen.

Rørskåle
Hulahopring med rørskåle

Efterfølgende fik jeg, med hjælp fra nogle søde naboer, i kolonihaveforeningen fat i forskelligt grønt til rejsegildekransen. Jeg har bl.a. fået kirsebærlaurbær og æblegrene – de sidste kan ikke anbefales, for de visner åbenbart meget hurtigt. Det var jeg ikke lige klar over. Heldigvis havde jeg ikke puttet særlig mange æblegrene i kransen, så man så det ikke rigtigt, men en anden gang vil jeg klart udelade dem.

Nu skulle kransen så bindes. Jeg lavede buketter på ca. 30 cm. (De kan sagtens laves kortere, men jeg ville gerne have en fyldig, vild krans) med tre forskellige grene, som jeg omviklede med den grønne bindetråd – et par gange rundt om buketten uden at klippe tråden over. Jeg holdt buketten fast på kransen, mens jeg trak et par cm bindetråd ud og her igen lavede en buket med tre grene. På den måde kom der tre buketter rundt om hulahopringen, som alle blev holdt fast mens jeg snurrede bindetråden et par omgange om kransen.

Så viklede jeg bindetråden skråt rundt om kransen, så jeg på den måde fik flyttet tråden ca. 15 cm længere rundt på kransen. Her lavede jeg tre nye buketter, som jeg satte fast på samme måde og sådan fortsatte jeg til hele kransen var fuld af grene.

Grønt til rejsegildekrans

Efterfølgende satte jeg røde bånd på kransen, så den kunne hænges op. Man kan vælge at sno båndet hele vejen rundt om kransen, men jeg valgte at bruge den grønne bindetråd, så det røde bånd kun gik fra toppen af kransen og op til der, hvor den skulle hænge.

Jeg hængte så kransen op på vores parasol, så jeg kunne se den nedefra. Det var vigtigt for mig at kransen blev pæn(est) nedefra, da den jo skulle hænge højt oppe på sommerhusets spær. De steder hvor kransen ikke var helt dækket, satte jeg ekstra grene i. Den endte med at blive ret flot, synes jeg.

Rejsegildekrans på parasolfod

Da vi ankom til sommerhuset, som ligger en times kørsel fra hvor vi bor, satte jeg høstanemoner og bordflag på undersiden af kransen, inden den blev hængt op på huset.

Ophængning af rejsegildekrans

På billedet herunder kan du måske ane høstanemonerne, der titter ud forneden på kransen.

Gør det selv rejsegildekrans

Kransen blev meget positivt modtaget af både værter og gæster og rejsegildet gik helt efter planen med servering af både pølser, øl og sodavand 🙂

4 thoughts on “Lav din egen superflotte DIY rejsegildekrans

  1. Hej Kristina
   Jeg brugte forskelligt grønt fra haven bl.a. kirsebærlaurbær, men du kan bruge hvadsomhelst faktisk. Bare husk at det skal være planter der ikke visner med det samme når du har klippet dem af busken. De skal jo gerne kunne holde en dags tid, så de ser pæne ud når du sætter kransen op. Vil du have blomster i kransen, så klip den og sæt dem på som det allersidste inden du sætter kransen op.

   Vh.
   Mette

 1. Hej Mette
  Godt tip med hulahop-ringen. Det var lige det jeg manglede for at kunne lave en krans til vores rejsegilde.
  Er rørskålene for at stabilisere ringen eller for at gøre den større?
  Mvh Brian

  1. Hej Brian
   Tak for din kommentar og fedt du kunne bruge min løsning!
   Rørskålene er primært for at gøre ringen større og for at have noget at fæstne grenene på.
   God fornøjelse med projektet og med rejsegildet 🙂

   Vh.
   Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *