Kollagenpulver – her får du mest for pengene

Jeg kan lige så godt være ærlig her: Jeg er ikke typen, der gør særlig mange ting halvt! Det betyder bl.a. at jeg undersøger ting i timevis inden jeg beslutter mig for om og hvad jeg skal købe.

Mht. kollagenpulver så er historien derfor også, at jeg undersøgte de fleste af de mærker der sælges på det danske marked, inden jeg til sidst besluttede hvilket mærke jeg selv ville bruge.

Fire typer kollagen med vidt forskellig effekt

Der findes fire forskellige typer af kollagen og der er kæmpe forskel på hvad de forskellige kollagener gør i kroppen. Nogle er gode for hud, hår og negle og andre er gode for fx knogler og led.

Type 1 kollagen er den mest udbredte i vores krop. Den udgør op mod 90% af al kroppens kollagen. Type 1 består af tætpakkede fibre, som giver struktur til hud, brusk, bindevæv (altså sener, ledbånd og ligamenter) samt knogler og tænder.

Type 2 kollagen findes i den brusk, som fungerer som støddæmpere i kroppens led.

Type 3 kollagen giver struktur til muskler, organer og blodårer.

Type 4 kollagen findes i vores hud.

De fleste kollagenpulvere på det danske marked indeholder enten kun eller i hvert fald primært Type 1 kollagen. Den type der, sagt lidt populært, er god for “hud, hår og negle” og som altså styrker elasticiteten i huden, gør håret tykkere og neglene hårdere. Et rigtigt “Beauty-kollagen” om du vil.
Det er oftest kollagenpulvere med type 1 kollagen, du vil kunne finde hos forskellige influencere på de sociale medier. Og ofte i små fine papirpakker der indeholder præcis den mængde, du skal bruge hver dag. Hvilket er nemt. Og pænt. Men som du også ender med at betale for!

Jeg har valgt ud fra nogle lidt andre kriterier end at mit kollagenpulver kun skal styrke hud, hår og negle. For jeg har, som så mange andre kvinder på min alder (54 år) også slidgigt. Jeg mærker ikke så meget til det i øjeblikket – bl.a. fordi jeg gør forskellige ting for at mindske mine slidgigt gener, men min holdning er nu engang, at jeg lige så godt kan få ekstra effekt til mine led, når det er muligt.

Og det er det faktisk, hvis du vælger et kollagenpulver der udover type 1 også indeholder type 2 kollagen.

Hvor meget kollagenpulver skal du have pr. dag?

Det er ikke kun de forskellige typer af kollagen, du skal være opmærksom på når du vælger kollagenpulver. Der er også stor forskel på, hvor meget af de forskellige mærker indeholder og dermed også forskel på, hvor stor en dosis du skal tage hver dag for at få mest muligt ud af deres pulver.

Hos nogle mærker får du 2,5 g kollagenhydrolysat om dagen (svarende til en af deres papirpakker). De kalder det en dagsdosis. Jeg har regnet og læst en del på det, og hvis du skal have en mærkbar effekt af at tage kollagenpulver, skal du altså helt op på mellem 7.5 og 10 g pr. dag. Det betyder altså at du bør tage TRE papirpakker om dagen. Hver dag! Gør du det, så koster det pludselig en større bondegård hver måned.

Jeg har derfor valgt ud fra følgende kriterier:

1 Typer af kollagen
2 Mængden af kollagenpeptider i produktet
3 Dagsdosis
4 Pris pr dag

NDS Multi Collagen Total

Efter rigtig meget research er jeg endt med at vælge NDS Multi Collagen Total. Den indeholder både type 1 og type 2 kollagen og så er den meget billigere pr. dag end de kollagenpulvere der sælges i papirpakker. Her får jeg (oktober 2022) 225 mg kollagenpulver for 214,95 kr. Der er til 30 dage hvis jeg tager en måleske om dagen svarende til hele 7,5 gram kollagenpeptid. Lige nu koster NDS Multi Collagen Total 225 mg ca. 214,95 kroner på nettet svarende til 7,16 kroner om dagen.

Laver jeg samme regnestykke med en af de mest populære mærker herhjemme som sælger deres kollagenpulver i papirpakker med en dagsdosis på 2,5 gram i hver, så ender du her med en dagspris på 12,46 kroner for de 2,5 gram. Skal du så op på de 7,5 gram som du får med NDS Multi Collagen Total så ender du med en dagspris på hele 37,38 kroner! Dét er det glade vanvid hvis du spørger mig – og det gør du jo, eftersom du læser med her 🙂

Konklusionen er altså, at du får et af de allerbedste kollagenpulvere på markedet med både type 1 og type 2 kollagen OG med en dagsdosis på hele 7,5 gram for kun 7,16 kroner om dagen hvis du køber NDS Collagen Multi Total. Så det gør jeg – og det virker rigtig godt, synes jeg!

6 thoughts on “Kollagenpulver – her får du mest for pengene

 1. Fedt du skriver om det. Jeg har ser der er en der hedder nsd multicollagen 55+. Kender du forskellen på den. Og den du anbefaler. Ud over prisen. 55+ er næsten dobbelt så dyr

  1. Hej Susan
   Nej, den kender jeg ikke, men det ser umiddelbart ud som om den har mindre kollagen end den jeg anbefaler. Der står i hvert fald på den at man skal tage to måleskeer om dagen og at det svarer til 10.000 mg – tager man en måleske af “min” får man 7500 mg.
   Det bliver altså noget dyrere med 55+ modellen. Kan ikke se indholdet, så jeg kan sammenligne en til en desværre, men jeg holder mig til Multi Kollagen Total – den virker for mig 🙂
   Vh.
   Mette

 2. Super info! Jeg vil prøve den som du anbefaler. Kender flere som bruger “True Collagen” fra Anciwnt & Brave men jeg kan ikke gennemskue hvilken slags collagen den indeholder. Kan du?

  1. Hej Susanne
   Den indeholder “Klinisk testet Type 1 hydrolyserede collagen peptider”, så altså kun Type 1 kollagen. Den jeg anbefaler indeholder også Type 2 kollagen.
   Vh.
   Mette

 3. Hej Mette😊
  Da Jeg har haft, muskel-slidgigt i snart 5 år, og er på Prednisolon 7,5 mg pr dag, uden den store effekt, har været igennem mange præperater, været til Fys, kiropraktor , akupunktur , blev Jeg fanget af det du skrev, vil meget gerne høre fra Dig, hvis Du har tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *