Hold teen varm med den bedste og billigste termokande

Kender du det – du har lavet te og hældt den i termokanden og så glemt alt om den? Nu står den så der på køkkenbordet og der er gået et par timer og guess what? Den er lunken! At best!

De fleste af os har nok været dér og har så enten varmet en kop te i mikroovnen eller smidt teen ud og lavet en ny kande.

Det gjorde jeg også – lige indtil en dag hvor min vej faldt forbi den kinesiske butik New China Trading på Gl. Kongevej. Jeg havde længe tænkt at jeg ville have en ny termokande til mine yogaevents. En der så lidt mere “hyggelig” ud end de meget blanke sorte eller sølvfarvede.

Ejeren af New China Trading er en meget karismatisk kvinde, der ikke lægger fingrene imellem, når hun fortæller dig, hvilken termokande hun sværger til og hvilken du så selvfølgelig skal købe!

Den bedste og billigste termokande

Det endte derfor med den helt klassiske, kinesiske, flettede version du kan se herunder. Og på trods af meget høje anprisninger fra ejeren, var jeg noget skeptisk. Ikke mindst fordi den ser pænt skrøbelig ud – den er lavet af tyndt flettet siv, og så er inderbeholderen af glas, hvilket betyder at man skal være lidt forsigtig når man sætter låget på. Og jeg mener “sætter” låget på, for det skal ikke engang skrues på – du lægger det faktisk bare oveni termokanden. Låget er lavet af kork, så det slutter fint tæt uden at man trykker det ned.

Kinesisk termokande i flet
Kinesisk termokande i glas og flet
Glas inderdel termokande
Bund og glas inderdel i termokanden

Derudover så synes jeg ofte det er sådan, at de rigtigt gode termokander koster en formue, men denne her, ja den kostede så den nette sum af 100 kr. Så jeg købte den og tænkte at så måtte det briste eller bære. . .

Og det bar! For hold nu op altså – det er hands down den bedste og billigste termokande jeg nogensinde har ejet! Den holder seriøst teen varm hele dagen OG i morgen med! Laver jeg te om aftenen, kan jeg stadig få en kop VARM te næste morgen. Og jeg mener VIRKELIG VARM!

Det sparer mig for frustrationen over at glemme min te, der så står og bliver kold og det sparer mig penge fordi jeg ikke skal købe lige så meget ny te.

Hvilken te skal du vælge?

Og hvad er så den bedste type te at putte i sådan en termokande som denne her, der holder teen varm i maaaange timer? Det er faktisk urtete! Sort te vil, hvis du lader tebladene blive nede i termokanden, sådan som jeg gør, blive bitter og grøn te vil blive for stærk. Urtete derimod vil bare få mere smag, men uden bitterheden. Jeg bruger de lange papir tefiltre som jeg fylder te i, slår knude på og putter i termokanden. Dem kan du finde i de fleste supermarkeder.

God fornøjelse med din meget varme te – jeg håber du bliver lige så glad for din termokande som jeg er!

2 thoughts on “Hold teen varm med den bedste og billigste termokande

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *