Kage med højhælet sko

Min niece blev konfirmeret den 16. maj 2014, og i den forbindelse havde jeg besluttet at lave en kage til hende. Jeg spurgte hendes mor, om der var noget specielt, hun kunne tænke sig. Svaret var: “Ja, jeg tror det skal være noget med stilletter – for hun har ikke kunnet finde de sko, hun gerne ville have på.”

Nå okay så…..

Jeg startede med at indfarve noget fondant i hhv. hudfarvet (brugte Wiltons Peach) og sort (også Wiltons), som jeg tilsatte lidt Tyllose, der hjælper med at få fontanten til at stivne. Herefter rullede jeg de to farver fondant ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Jeg hentede en skabelon fra internettet, som jeg klippede ud og den lagde jeg ovenpå fondanten, så jeg kunne skære både en sål og en indersål ud.

Herefter lagde jeg indersålen ovenpå sålen, og lagde begge dele op på en sandal (ubrugt selvfølgelig – ellers må du putte film over den), som jeg havde klippet stropperne af. Her blev sålen, indtil den var helt hård – det tog tre dage!

Samtidig lavede jeg hælen, også af fondant, og denne puttede jeg en træ-spisepind i, så jeg var sikker på, at den kunne holde til vægten af resten af skoen. 
Jeg penslede hælen med lidt vand, og dryssede den med lidt sort glimmer (fra Rainbow Glitter). 
Herefter var det selve skoæske-kagens tur. Jeg lavede en helt almindelig lys lagkagebund, som jeg bagte i en kageform, der kan justeres i størrelsen. Bunden kølede af, og så skar jeg den igennem to gange, så jeg havde tre bunde. 

Jeg brugte den samme kageform til at lægge kagen sammen i. Jeg havde ikke noget kagefolie – det der gennemsigtige plastic, som man kan fore forme med, så jeg bruge et sæt skilleblade til A4-mapper, som jeg havde købt tidligere, men ikke havde haft brug for. Det fungerede fint!

Nu skulle de to forskellige cremer laves. Jeg brugte Hindbær og Chokolade fromagepulver fra Sweet Kitchen, som kan købes i mange kagebutikker fx Frederiksbergkøbmanden på Gl. Kongevej eller på internettet. Fromagepulveret er naturligt på nær et par konserveringsmidler, og det er nemt at arbejde med. Og så smager det altså også rigtigt godt.

Pulveret skal opløses i vand og så blandes med pisket flødeskum.

Jeg smurte nederste bund med chokoladecreme og øverste med hindbærceme. 

Og så smurte jeg hele kagen op med chokoladesmørcreme.

Nu skulle kagen så betrækkes med hvid fondant, så den kom til at ligne en Jimmy Choo skoæske. Desværre havde jeg forregnet mig med fondanten, så jeg var nødt til at rulle den lidt for tyndt ud. Det resulterede desværre i, at kagen ikke kom til at ligne en skoæske så meget, som jeg havde håbet på. 

Jeg lagde et ekstra stykke fondant over kagen, som jeg skar til, så det lignede et låg. 

Jeg lavede et ekstra stykke fondant, som jeg skrev Jimmy Choo på. Logoet fandt og printede jeg fra internettet.

Her er et billede af skoæskekagen, inden skoen blev sat på. Og når vi nu taler om skoen…

Skoen blev gjort færdig ved at de sidste skabelon-dele blev skåret ud og sat på. Jeg forede forstykket med film, så den ikke kollapsede, mens den tørrede. Og så lavede jeg en sløjfe til forstykket. Jeg penslede både for og bagstykke med vand, som jeg havde drysset lidt sort glitter i. 
Inde i skoen satte jeg et lille stykke hvidt fondant, som jeg havde skrevet Jimmy Choo på. Uden om “mærket” lavede jeg små prikker med en kødnål, så det så ud som syninger. Det samme gjorde jeg i hele kanten på den hudfarvede indersål, så den så ud som om den var lavet af lyst læder, der var syet ind i skoen.

På selve konfirmationsdagen blev skoen og kagen fragtet til festen hver for sig, og først på stedet blev hælen sat på skoen med lidt glasur som “lim”, hvorefter skoen blev placeret på kagen. Her er det færdige resultat: 

Min niece blev meget glad for kagen, og flere af gæsterne kommenterede, at de havde undret sig over, at jeg havde placeret en rigtig sko ovenpå Niecens kage. Det tog jeg som en kompliment 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *