Min datter efterspurgte forleden de der Ginger Cookies, man kan købe i helsekostbutikkerne. De er økologiske og smager himmelsk! Desværre kunne jeg ikke finde dem nogen steder, så jeg besluttede at lave dem selv. Det viste sig at være en ret god idé, for de hjemmelavede er mindst lige så gode som de købte – og så var de faktisk så nemme at lave, at jeg nok aldrig kommer til at købe en rulle Ginger Cookies igen. Og prisen – langt billigere!
Nå, her er opskriften:
Ginger cookies (ca. 40 stk)
350 g hvedemel
1 stor spsk friskrevet ingefær
1 nip salt
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
200 g rørsukker
125 g smør
90 g lys sirup (jeg brugte mørk, fordi jeg ikke havde lys – det fungerede fint)
1 æg
Fremgangsmåde:
Kom smør og sirup i en skål og smelt det i mikroovnen på lav effekt eller i en gryde. Lad afkøle, mens resten af dejen røres sammen. Kom mel, salt, bagepulver og natron i en skål. Riv ingefæren ned i skålen og tilsæt også rørsukkeret. Til smør-sirupsmassen og ægget og rør dejen sammen.
Rul dejen til valnøddestore kugler og sæt dem på bagepladen. Tryk dem lidt flade med et par fingre.
Bon appetit 🙂