Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme. Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt. Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber. Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt i skemaet. Hold øje med ovnen – der kan være 5-10 min forskel fra opskriften til din ovn. Kagen skal være fast, men gerne en lille smule svampet i mindten, når du presser lidt ned på den.
Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.
Det kan være rigtig svært at finde selv-hævende mel i Danmark, så jeg bruger en opskrift fra Nigella Lawson: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt. – See more at: http://udeoginde.blogspot.dk/#sthash.0BSsjasb.dpuf
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme. Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt. Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber. Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt i skemaet. Hold øje med ovnen – der kan være 5-10 min forskel fra opskriften til din ovn. Kagen skal være fast, men gerne en lille smule svampet i mindten, når du presser lidt ned på den.
Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.
Det kan være rigtig svært at finde selv-hævende mel i Danmark, så jeg bruger en opskrift fra Nigella Lawson: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.
Smørcreme:
To dage før kagen skal bruges, skal den smøres op. Det gøres bedst med smørcreme, synes jeg, og den laves af:
Verdenskortet er også lavet i fondant, som jeg selv har lavet og indfarvet med Wiltons farvepasta. Den farver ekstremt godt. Jeg har brugt spiselig lim på bagsiden af kontinenterne, for at få dem til at sidde fast på kagen.
Figurerne til kagen er også lavet af fondant, som jeg har indfarvet. Kufferten var dog så stor, at jeg valgte at fylde den med rester fra kagebundene blandet op med smørcreme. Den brune farve fik jeg, ved at blande kulør i fondanten.
Det var første gang, at jeg skulle lave en figur, så jeg fandt et par videoer på Youtube, som jeg kunne bruge som inspiration. Her er det færdige resultat.
Så skulle figurerne sættes fast på kagen. Dette gjorde jeg med tandstikkere.
Manden (min far Robert) fik også en golftaske og et par spillekort med sig ud i verden, da han elsker både golf og bridge.
Og her er så den færdige kage, som blev modtaget med stor begejstring både hos min far og resten af fødselsdagsselskabet 🙂
– See more at: http://udeoginde.blogspot.dk/#sthash.0BSsjasb.dpuf