Bedste solcreme med farve til moden og/eller tør hud

Jeg tror efterhånden ikke jeg har tal på, hvor mange forskellige solcremer med farve, dagcremer og farvede dagcremer jeg har brugt penge på gennem årene – specielt efter jeg er blevet 50.

Kæmpe udvalg af solcreme med farve

Udvalget er stort og også for stort, hvis du spørger mig, men sådan er det vist med alt hvad der rimer på skønhedspleje. Der er 1000 varianter af alle mærker, typer og farver – lige til at blive topforvirret af.

Endnu en udfordring er, at når man bliver 45+ så begynder ens hud at blive mere tør, mere rynket og mere løs. Alt sammen noget, der gør det endnu sværere at finde en solcreme med farve, der ikke lægger sig i kager på de tørre kinder eller i rynkerne ved øjnene.

Solfaktor skal der til

Når vi taler om solcreme, skal den have så høj faktor, som det er fysisk muligt, synes jeg. Jo mere den beskytter, desto pænere bliver din hud ved med at være – også når du bliver ældre!

Der er en del der tror, at høj solfaktor er lig med mindre farve fra solen, men det passer faktisk ikke. Der går ganske vist lidt længere tid inden du bliver brun, men farven holder til gengæld længere.

Hvad med skadelige stoffer?

Desværre er det tit sådan, at man må finde sig i en del skadelige stoffer, hvis man vil have en ordentlig effekt af sin solcreme. Ofte er den nemlig proppet med alverdens kemiske stoffer, som efter min bedste overbevisning faktisk er helt unødvendige.

Men kan det nu virkelig passe, tænker du måske og ja – det kan det faktisk, for hvis én producent kan lave en super effektiv farvet solcreme med spf 50 UDEN al mulig giftig kemi så kan de andre jo også! Det gør det bare ikke – fordi vi som forbrugere ikke beder dem om det ved at lade være med at købe deres produkter.

Den eneste ene solcreme med farve – for mig!

Heldigvis slipper jeg for at købe kemibomber, for jeg har nemlig fundet den ultimativt bedste, blødeste, vandafvisende, spf 50 farvede solcreme til ansigtet. Den lægger sig ikke i mine rynker eller som kager på min nogle gange lidt for tørre hud og derudover holder den hele dagen og giver perfekt beskyttelse.

Cremen hedder Australian Gold Botanical Sunscreen BB Cream SPF 50 og den fås i tre forskellige farver til ansigtet og i en non greasy version til kroppen.

Vandfast og blid

De er alle vandfaste og både parfume-, paraben- og sulfatfri og så er de bare en fryd at bruge. Jeg bruger Light (den lyseste) om vinteren og Tan (medium) om sommeren og så blander jeg de to forår og efterår som det lige passer.

Jeg bruger hvad der svarer til størrelsen på en kikært til hele ansigtet og gerne lidt ekstra på næsen, som altid bliver mere rød af solen end resten af mit ansigt. Cremen glider let på og føles blød og lækker uden at klistre.

Den tørrer hurtigt ind, men efterlader ikke huden tør. Det er lidt som at få et lag silke på huden og så bliver den bare siddende – hele dagen!

Fordi cremen er så vandfast som den er, skal den af med fx micellar water eller en olierens. Vand alene gør det ikke.

Perfekt under makeup

Jeg bruger Australian Gold Botanical Sunscreen BB Cream SPF 50 både med og uden pudder og makeup. Skal jeg på stranden er det selvfølgelig uden og her holder den altså sin vandfasthed i op til 80 minutter!

Skal jeg ud i verden, bruger jeg GOSH Prime n Set pudder ovenpå solcremen. Den giver en mere mat overflade og et mere færdigt look, synes jeg.

Overall er Australian Gold Botanical Sunscreen BB Cream SPF 50 den klart bedste farvede solcreme til ansigtet, jeg nogensinde har prøvet, og den er en fast makker både hjemme og når jeg tager på ferie.

6 thoughts on “Bedste solcreme med farve til moden og/eller tør hud

 1. Ved ikke om du ved det men bb cream giver ikke nok solbeskyttelse så snart spf er i makeup /bb cream så er det ikke samme krav hvis man skal på stranden eller opholde sig ude længe skal det hedde en farvet solcream eller bare solcream for at du er sikker på du er dækket.. ps en kosmetiker og en nørd inden for hud der ældes… 🙂

  1. Hej Zoey
   Tak for din kommentar. Denne creme burde dække ok, da det er en solcreme med BB cream effekt snarere end en BB cream med solfilter. Jeg har haft den på hver dag i årevis efterhånden og har aldrig oplevet at blive forbrændt, hvilket jeg ellers hurtigt gør.
   Vh. Mette

 2. Tak for dit gode tip med en farvet solcreme.
  Vil lige høre dig, om man skal passe på at den ikke kommer for tæt på øjnene?
  Den forrige jeg brugte fik let øjnene til at svie og løbe i vand, også selv om den ikke kom i øjnene.

  1. Hej Else-Marie
   Jeg synes ikke den svier og jeg smører den faktisk ud i hele ansigtet også hen over øjnene –og i øjenbrynene (har hørt at antallet af mennesker der får hudcancer i øjenbrynene er stigende, fordi folk glemmer at smøre solcreme der) Håber du bliver lige så glad for cremen som jeg er 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *