Dagen startede tidligt med morgenmad på hotellet kl 8:00. Planen var klar: jeg skulle på kokkeskole hos Sammy’s Organic Thai Cooking School en halv times kørsel fra Chiang Mai – resten af familien skulle ud i junglen og prøve svævebaner i helt op til 70 meters højde. (Det var noget af en oplevelse, så det får selvfølgelig sin helt egen blog-post)
– og sammen med fire andre, håbefulde kokke blev vi kørt i truck til et marked i udkanten af byen. Her fortalte Sammy om de mange forskellige typer ris, som findes i Thailand, og om hvordan man måler ris af og koger ris. Metoden minder lidt om raketvidenskab!
Efter en rundtur på markedet, der var lille, men leveringsdygtigt i stort set ALT! fik vi udleveret en lille seddel, hvor vi hver især skulle krydse de madretter af, som vi ville lære at lave senere.
Herefter kørte vi videre ud til Sammy’s farm, som ligger en halv times kørsel syd for Chiang Mai. Vi satte os i “køkken-laden” og drak the og spiste lokale snacks.
Efter lidt forklaringer og instruktioner gik vi selv i gang med kokkeriet. Jeg havde krydset grøn karry med kylling af på sedlen og kokossuppe og phad thai (stegte nudler) og forårsruller og til dessert – banan i kokosmælk. Vi begyndte med at lave vores egen karrypasta.
Herefter blev de forskellige retter kreeret.
Vi knoklede ved de små komfurer, og inden vi havde set os om, var der dækket op og klar til frokost.
Jeg behøver nok ikke fortælle, at det smagte VILDT godt! Og det bedste var faktisk, at det var supernemt at lave, så det skal bestemt prøves hjemme i Danmark.
– var det nap-time på farmen – det foregik her:
– med udsigt til dette:
Efter en times velfortjent lur fik vi alle sammen udleveret Sammy’s kogebog, og så gik turen tilbage til hotellet i trucken.
Det var en fantastisk dag, hvor jeg ikke kun blev klogere på thailandsk madlavning, men også slap for at flyve rundt som en Gibbonabe i 70 meters højde……. så tak for det!