Sådan laver du et udebad i haven

Vi har længe gået med tanken om at lave et udebad i haven. Egentlig har vi allerede et udebad i ordets egentlige forstand for vi har, da vi fik huset bygget for fire år siden, fået etableret bruser med både koldt og varmt vand på bagsiden af huset. Vi har bare ikke brugt vores udebruser særlig meget, fordi det ikke har været skærmet ordentligt af.

Derfor stod etableringen af en eller anden form for afskærmning af udebadet ret højt på vores to-do liste for i år og derfor gik vi i forsommeren i gang med projektet.

Enkelt design

Vi brugte lang tid på at finde ud af, hvordan selve afskærmningen skulle være og endte med et meget enkelt design, der skulle være lukket ud mod vejen og åbent ind mod haven med mulighed for at kunne lukke af med et forhæng.

Vi valgte at bruge to 7×7 cm stolper og sætte dem i stolpesko i stedet for at støbe dem ned i jorden. På den måde kan vi også nemt skifte stolperne, hvis det bliver nødvendigt en dag.

Udebad fra bunden

I stedet for en stolpe ind mod huset, har vi sat en 3,5×7 cm lægte. Det giver hele udebadet et mere luftigt udtryk synes vi.

Udebad - stolpe mod væg

Vi valgte at lave afskærmningen i en højde der gør, at vi begge to kan kigge op over kanten på udebadet, men at vi er dækket fra under knæet til lige under skulderhøjde – sådan cirka.

Udebad set udefra

Vi har brugt helt almindelige, trykimprægnerede brædder i 10 cm. bredde til at beklæde rammen med. Herunder kan du se udebadet fra havesiden. Vi har lavet en hylde ud af et af de tiloversblevne brædder, så vi har et sted at sætte vores sæbe og shampoo – og selvfølgelig en blomst eller to, så det ser kolonihavehyggeligt ud 🙂

Udebad set fra haven

Vi har ladet træet tørre nogle uger inden vi til sidst malede det sort med samme træbeskyttelse som resten af huset. Det mangler jeg så lige et billede af, men måske du kan forestille dig det? Jeg lægger selvfølgelig et billede op af det nymalede sorte udebad, lige så snart vejret tillader at jeg tager et.

Forhænget har jeg selv syet og det hænges op på to kroge. Den ene sidder på huset, den anden sidder på udebadets stolpe.

Udebad med blomster
Udebad med forhæng for

Vi har allerede brugt vores nye udebad adskillige gange og der er altså noget nærmest magisk over at stå ude i naturen og bade – specielt når man som os både har varmt og koldt vand 🙂

Jeg har også lavet en madras til terrassen i kolonihaven, som du sagtens kan kopiere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *