20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand
1. Skyl og rens hyldeblomstskærmene, og læg dem lagvist med skiveskårne citroner i en stor gryde eller beholder med låg.
3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i 1 liter kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage. Rør i saften med en træske hver dag.
4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker, der er skyllet i kogende vand med Atamon.
Og her er opskriften på hyldeblomstgelé…
40 friske hyldeblomstklaser
eller ca. 12 g tørrede hyldeblomster
2 tsk citronsyre
godt 1 l vand
1 brev gul melatin
750 g melis
Hyldeblomster og citronsyre udblødes i vandet og koges ca 15 minutter. Saften sies fra og måles, der skal være 1 liter. Saften bringes i kog og tilsættes melatin under omrøring. Koges 1 minut. Sukkeret røres i lidt efter lidt. Bringes atter i kog – så hele overfladen bobler. Koges godt igennem yderligere 1 minut. Fjernes fra varmen, skummes og hældes i skoldede glas, der dækkes med et viskestykke og bindes til dagen efter.