Fortryllende kager

Jeg har altid været fuldstændig VILD med at lave kager. Ikke almindelige kager, men kager der ligner prinsesser, dyr eller andre mærkelige ting.

Jeg har lavet en del efterhånden – til fødselsdage og forskellige events – her kommer et par stykker…

Barbie-kagen er en helt almindelig lagkage, der er lavet i en skål foret med film. Når kagen er lagt sammen, vendes den ud på bordet og beklædes med sugarpaste eller fondant, som det også hedder. Fondant kan fås hos Specialkøbmanden og hos Panduro. Du kan også lave det selv. Det er faktisk ikke så svært, og så er det meget billigere.

Jeg har brugt en halv Barbie dukke med en pind i underdelen i stedet for ben. Dukken er stukket direkte ned i kagen, og så har jeg modeleret en havfruehale i fondant.

Nå ja forresten; Da jeg lavede denne havfrue, havde jeg endnu ikke opdaget verdens bedste levnedsmiddelfarve (frugtfarve) – det har jeg nu, og det kan ses på kagerne. Du skal bruge det der kan være på spidsen af en tandstik til at farve en HEL kage! Det er et konge produkt!

 
 
Piratkagen er en tynd chokoladekage smurt med blå-farvet Royal Icing, som du sagtens kan lave selv. Den lille skatteø er lavet af farvet fondant, det samme er båden og figurerne er af plast.
 
 
Tandgnost-kagen vandt guld i min datters fritidsklub 😉 De holdt sommerfest, og temaet var Valhalla, så jeg gik lidt amok… Kagen er en helt almindelig chokoladekage og pynten er lavet af farvet fondant. 
 
 
Fodbold-kagen lavede jeg til mine drenges 10 års fødselsdag (de er tvillinger). Ligesom Havfrue-kagen er det en lag-på-lag kage, der er lavet i en skål og efterfølgende overtrukket med hvid fondant. Jeg har til sidst malet de sorte felter på med en pensel og farve opløst i lidt vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *