DIY reol

Jeg har en åndssvag væg. Den er for bred og for høj til almindelige reoler, så uanset hvad jeg sætter op, så virker det småt og forkert.

Lige nu har jeg , om ikke verdens grimmeste reol, så i hvert fald en, der sidst var cool, dengang “Colonial Style” var in stående op ad væggen. Det var vist engang i slut halvfemserne, tror jeg. Reolen er i Nyatoh (fake mahogny), klodset og passer slet ikke ind i min nordisk inspirerede stue med islandske fåreskind og safaristol. Derfor skal den dø – og erstattes af en “gør-det-selv”-reol, der passer perfekt og præcist til væggen og til rummet.

Derfor har selv designet en reol, der passer perfekt til væggen, OG jeg har fået verdens sødeste snedker til at fremstille den for mig. Det var ikke helt billigt, men faktisk ikke så dyrt, som jeg havde regnet med. Som I kan se på billederne, er den ret stor… Den er designet sådan, at mine flakoner, ugeblade, bøger m.m. kan være der, uden at det roder, og sådan at det ser lækkert ud.

Snedkeren satte den op for mig, hvilket jeg er temmelig taknemmelig for, da den vejer et sted mellem 90 og 110 kg. Jeg har spartlet og slebet den, og givet den maling i farven æggeskal, så den falder bedre ind med resten af stuen. Det er ikke altid en god ide at male helt hvidt – specielt ikke, hvis det er lang tid siden, at resten af rummet er blevet malet.

Når reolen er tør – skal den tørre yderligere en uge minium, før du fylder den med de ting, der skal bo i den fremover. Ellers risikerer du, at fx ugeblade og bogoverflader (hvis du vælger at lægge bøgerne ned) smitter af på reolen. Og her er den så helt fin og færdig – tadaaaa 😉

2 thoughts on “DIY reol

 1. Hej Mette,
  Det er en mega fed reol!
  Jeg har samme problem hjemme ved mig, derfor er jeg ved at kaste mig ud i et gør det selv projekt. Så jeg er lidt nysgerrig på, om du evt. har målene på din reol?

  1. Hej Lisa
   Mange tak, jeg er også meget glad for den! Jeg har desværre ikke målene, men den er lavet til den væg den hænger på, så jeg vil foreslå dig at du måler bredde og højde og så “fylder” rum i som det passer dig 😉 God arbejdslyst!
   Vh. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *