Disney Frozen kage

Denne kage er lavet til en fødselsdag, men er samtidig min “prøvekage” til den treetagers bryllupskage, som jeg skal lave om et par uger. Det er et MUST at lave mindst een prøvekage, når du laver bryllupskager – specielt hvis du aldrig har prøvet opskrifterne af før. Jeg lavede flere fejl, da jeg lavede denne kage, som jeg så slap for at lave, da jeg skulle lave bryllupskagen.

Fejl 1: Jeg fulgte opskriften på bundene slavisk, men de skulle have haft ca. 10 min. ekstra i ovnen, så de blev våde indeni, og jeg endt med at lave en ny kage – der fik 10 min. ekstra 😉

Fejl 2: Jeg blandede fromagepulveret med vand og stillede det til side i ca. 5 minutter, inden jeg blandede det med flødeskummet. Det resluterede i, at blandingen næsten nåede at stivne, og var meget svær at blande med flødeskummet. Det skal åbenbart blandes OG blandes med den piskede fløde med det samme!

Fejl 3: Jeg havde ikke noget madolie, så jeg brugte kokosolie i fondanten, hvilket resulterede i, at den blev meget smuldrende og ikke særlig elastisk.

Nå men here goes:

OPSKRIFT OG VEJLEDNING PÅ FROZEN KAGE
Råvarer

Til de lyse bunde:
4 æg
160 g sukker1 tsk aniljesukker
120 g hvedemel1 tsk bagepulver

Til fyldet:
En halv liter piskefløde
En halv gang 125 g hindbær fromagepulver
En halv gang 125 g chokolade fromagepulver
25 g mørk chokolade ca. 70% (kan fås billigt i fx Rema 1000 eller Netto)

Til smørcremen:
75 gram smør
75 gram palmin
300 gram flormelis
2 spsk. mælk
1 vaniljestænger

Til overtræk og pynt:
Der bliver ca. 520 hjemmelavet fondant af denne portion
110 g Haribo Chamallows skumfiduser (fås i Netto i poser med 300 g)
400 g flormelis
1 spsk smagsneutral madolie (ikke kokosolie)

Start med at bage kagen i en 20,32 (8 inches) stor form. Lad den køle af, før du vender den ud på en bagerist og lader den køle HELT af. Skær kagen igennem to gange, så du ender med tre lige tykke bunde.

Klip et stykke bagepapir i cirkel i samme størrelse som bundene. Læg det på et stk. kagepap eller en tallerken og læg en af bundene ovenpå. Sæt nu den justerbare bagering rundt om bunden og hold den evt. fast med en elastik omkring. Foer bageringen med kageplast. Hvis du ikke har en justerbar bagering, kan du samle kagen i den form, du har bagt den i. Så skal du bare huske at lægge den bund nederst, som du vil have som top til sidst – da du skal vende bunden i vejret på kagen, når den har været på køl.

Pisk piskefløden til flødeskum. Bland fromagepulver med vand i to skåle – en til hver smag. Fordel halvdelen af flødeskummet i hhv. hindbærfromagen og chokoladefromagen og vend det i.

Fordel chokoladefromagen på bunden i bageringen med det samme. Læg endnu en bund på, og fordel hindbærfromagen herpå. Læg den sidste bund på, tryk let på toppen og stil kagen på køl i et par timer.

Nu skal smørcremen laves. Det gøres ved at piske palmin og smør sammen i 10 minutter ved høj hastighed i køkkenmaskine eller med elektisk pisker. Det er vigtigt, at du pisker i hele 10 minutter. Cremen skal være helt hvid, luftig og cremet. Bland så sigtet flormelis, mælk og vanilje i blandingen.

Tag kagen ud af køleskabet, og fjern både bagering og kageplast.

Fordel smørcremen på kagen, så den er helt dækket. Stil igen kagen på køl minimum en time. Smørcremen tørrer hårdt op, hvilket er helt perfekt, når du skal putte fondant på senere.

Når smørcremen er blevet hård, tages kagen ud af køleskabet, og evt. kanter skæres af med en kniv. Og så skal der laves fondant. Denne opskrift er fra Petifour.dk

Kom skumfiduserne op i en skål sammen med vandet og olie.
Sæt skålen ned i vandbad, når vandet begynder at småkoge, skruer du helt ned. Skumfiduserne skal nu stå og smelte stille og roligt, husk at røre ind imellem. Du kan også smelte det i mikroovn.

Når de er helt smeltet og der ingen klumper er i, tager du skålen op af vandbadet og kører 3/4 af flormelisen i med håndmixeren. Hæld resten af flormelisen ud på bordet, kom fondanten ned på(det er meget klisteret), og ælt det hele rigtigt godt sammen.

Fondanten har godt af at hvile en times tid, inden du skal bruge det.
Fondanten kan holde sig i et par mdr. i køleskabet. Når du så skal bruge den igen, tages den ud i god tid, så den kan få stuetemperratur. Ælt den godt igennem.

Tip: Der er stor forskel på måleskeer. Hvis du vil være helt sikker på at der kommer den rigtigt mængde vand i, så vej vandet. Der skal bruges 25 g vand til denne opskrift.

Jeg fik ikke lige taget et billede af fondant-processen, men her er det færdige resultat i to farver.

Rul fondanten ud i en størrelse, der kan dække hele kagen. Reglen er, at du skal bruge kagens diameter + højden på siden x 2 – så har du diameteren på din fondant. Når den er rullet ud til ca. 3 mm i tykkelse, skal du forsigtigt flytte den over på kagen og glatte overfladen og siderne, så der ikke kommer læg eller folder.

Denne kage skulle være en Frozen kage, så vi lavede fondanten lyseblå og satte en Olaf snemand og nogle snebolde ovenpå. Her er det færdige resultat 😉

På det nederste billede er det tydeligt at se, hvad der gik galt med fondanten – den revnede ganske enkelt, da jeg lagde den på kagen. Her er til sidst et billede af kagens snit – og til de nysgerrige: Den smagte godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *