Brug din Time Capsule som router

Efter at have støvet nettet rundt for en fornuftig installationsguide til Time Capsule, er jeg nået frem til, at jeg hellere må lave en selv – når det nu endelig er lykkedes mig at finde ud af, hvordan i h….. man sætte en Time Capsule til at spille sammen med en Yousee Netgear 3000 modem/router.

Målet er at bruge Yousee routeren udelukkende som modem, og Time Capsule som trådløs router og back up til Mac og iPhone.

1. Tilslut dit Yousee Netgear 3000 modem til en strømkilde. Den fungerer lige nu også som trådløs router.

2. Gå ind på følgende side på internettet: http://192.168.0.1/ – det er din Netgear 3000’s hjemmeside. Her skal du kigge nederst til venstre på siden, og trykke på NAT. På denne side står der “Turn NAT off”. Her skal du fjerne det flueben, der er i firkanten, så der efterfølgende står “Turn NAT on”. Tryk herefter på Apply. Nu er din Netgear 3000 i det, der kaldes Bridge mode. Det skal den være, for at du kan foretage næste skridt.3. På fronten af din Netgear 3000 er der en knap, der indikerer trådløst netværk. Den skal du trykke på – så fungerer din Netgear 3000 nemlig udelukkende som modem i fremtiden i stedet for at fungere som både modem og trådløs router.

4. Nu skal du tilslutte din Time Capsule til både strøm og til din Netgear 3000. Det sidste gøres med et ethernetkabel, der skal sættes i en af de fire stik bag på din Netgear 3000 – og i det stik på bagsiden af din Time Capsule, der har en lille “sol” markeret.

5. Åben herefter din Mac, gå ind i programmer/hjælpeprogrammer og åbn Airport-værktøj. Her skal du nu meget gerne kunne se dit internet – og se at dit internet har “kontakt” til din Time Capsule.

Lige nu er din Time Capsule stadig sat op i det, der kaldes switch mode. Det er herre teknisk, og egentligt ligegyldigt, hvis du bare vil have skidtet til at fungere. Er du nørd og vil du “vide mere”, så må du finde tekniske forklaringer andetsteds på nettet.

Anyways – det der skal ske nu er, at Time Capsule skal sættes i router mode, så den kan fungere som trådløst netvæk, mens Netgear 3000 fungerer som modem, og altså er den, der har kontakt til Yousees servere og dermed til internettet. Time Capsule “kaster” altså bare nettet rundt i stuen for Netgear 3000 – so to speak…

6. Klik på Time Capsule billedet i Airport-værktøj og tryk på “rediger”. Nu kommer der en drop down menu frem. Her skal du klikke på Netværk i topmenuen, og herefter skal du vælge DHCP og NAT i øverste linje – der hvor der står “routerfunktion”. Klik herefter på Opdater. Nu skulle det gerne virke – hvilket det så ikke lige gjorde for mig, så jeg tog strømmen på både modem og router, satte begge til strøm igen, og SÅ virkede det!

Bare for info: Hvis du en anden gang vil ændre noget i opsætningen af din Netgear 3000, så er det sådan, at den skiftede hjemmesideadresse, da du klikkede NAT fra – den hedder altså nu http://192.168.100.1/

Hvis denne guide virker for dig, så smid gerne et jubii eller noget i en kommentar. Virker det ikke, så skriv alligevel – måske kan vi sammen fikse det 😉

0 thoughts on “Brug din Time Capsule som router

 1. Hej Anonym
  Tak for din kommentar. Jeg har ikke selv oplevet forringelser på hastigheden, tværtimod er min hastighed forbedret på Mac'en, fordi TC'en splitter båndet op til hhv. Mac/PC og mobil.
  Vh.
  Mette

 2. Fin vejledning. Det virker bare.
  Jeg har dog fundet ud af (YouSee hastighedstest) at min hastighed reduceres fra ca. 60 m/b til 18 m/b når jeg kører igennem min Timecapsule i stedet for direkte gennem Netgear routeren. Er der andre af jer der oplever samme problemer?

 3. Hej Jesper
  Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår hvad du siger med de to trådløse? Fungerer din Time Capsule så kun som trådløs router nu eller også som ekstern back up harddisk?

 4. og tak for indlæg forøvrigt, det lykkedes mig ikke helt at få det til at virke med valg af "DHCP og NAT" , men via "FRA (brofunktion)", så nu har jeg bare lige 2 trådløse – men en væsentlig forskel er der….

 5. Hej Mette. Har fået koden af yousee den er admin og password, så nu har jeg styr på indstillingerne i modemet. Før jeg gør det har jeg været inde og se i Airport værktøjer på min Time Capsule, som p.t. kun bruges til back up. jeg kan se at der tpår DHCP, men routerfunktion hvor jeg skal vælge NAT kan jeg ikke se kommer det først frem i menuen når jeg har ændret modemindstillingerne?
  Mvh. Kell
  P:S jeg er forsigtig for ikke at lave noget forkert.

 6. Hej Kell
  Jeg synes ikke, at jeg før har oplevet, at Netgear routeren beder om en kode. Hvis du har fået en brugsanvisning med til routeren, kan det være, at koden står der? Jeg vil prøve at finde hoved og hale i det, og vende tilbage (forhåbentlig med et brugbart svar).
  Vh.
  Mette

 7. Hej Chriatian
  Tak for din kommentar. Hvis du mener flere computere på din Time Capsule så ja – jeg har pt. to Macbook Pros på pt. Har dog ingen PC'ere på, men det kan vel lade sig gøre også 😉 Jeg kan ikke helt huske, hvordan man sætter det op, men mener bare jeg fandt min Time Capsule i Finderen, og bad den om at agere backup. Det samme gør sig nok gældende for PC'er, vil jeg tro.

 8. Hej! Det er en god guide du har skruet sammen og tak for den! 🙂 Måske vil du også flette ind at brugernavn/kodeordet til Netgear 3000 på 192.68.0.1 er hhv. 'admin' og 'password'.

  Det virkede heller ikke for mig, men så tog jeg strømmen til det hele … og vupti – så var den der!

  Nu skal jeg bare have nogle flere computere på på samme tid. Har du også løsningen til det? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *